Historia

Lippukunta

Pohjolan Pirteät eli tuttavallisemmin PoPi on oululainen yhteislippukunta, jonka muodostaa noin sataviisikymmentä aktiivijäsentä ympäri Oulua.

Alkujaan tyttölippukuntana perustettu lippukuntamme, silloinen Nokelan Tytöt, on perustettu vuonna 1957. Lippukunta on perustettu Nokelan ja Höyhtyän alueella asuneineiden Pohjan Tyttöjen ja Valppaiden jäsenten toimesta. Perustaminen tapahtui Suomen Sinisen partiotyttöjärjestön pyynnöstä.

Sekalippukunta toimintaa on harjoitettu jo vuodesta 1975 alkaen.

”Pohjolan Pirteät” -nimeen taas päädyttiin vuonna 1977 lippukunnan muututtua virallisesti sekalippukunnaksi.

Vuonna 1979 lippukunta saa oman huivin ja lipun Päivi Airaksen suunnittelemana.

Lehti

Lippukuntamme jäsenlehti, Rasti, elvytettiin kuuden vuoden tauon jälkeen vuonna 2013, ja jokainen jäsen sai sen itselleen paperisena. Jos olet kiinnostunut tekemään lehteä, tässä on siihen mahdollisuus: uutta toimituskuntaa kaivataan! Lehden tekemiseen voi osallistua ihan koko lippukunta toimituskunnan ohjeilla. Materiaalia tarvitaan aina, erityisesti palstoille Reissussa, Tulin, koin ja tein sekä Pilipalipalsta!
Lehden vakiintuessa tarkoitus on saada se myös sähköiseen muotoon. Kysymykset, lisätiedot, valmiit materiaalit ja palaute sähköpostilla rasti.popi(at)gmail.com