Varusteet

Kuva: Oskari Pajunpää

Viikottaisissa kokoontumisissa ei tarvita erityisiä varusteita. Päälle kannattaa pukea vaatteet, joilla on kiva liikkua päivän säässä. Kaikki ikäryhmät touhuavat paljon ulkona eikä vesisade tai myrsky aja meitä sisälle. Partiotoimintaan kuuluu myös erilaiset kädentaidot, jolloin vaatteet saattavat sotkeentua ja kärsiä muutenkin. Viikkotoiminnassa kuljetetaan mukana muistiinpanovälineitä ja pukeudutaan aina partiohuiviin. Lisäksi sudenpennut kuljettavat mukana Sudenpennun Jälkikirjaa, jonka he saavat lippukunnalta.

Hankinnat

Alkuvaiheessa partiotoimintaan kannattaa panostaa kunnollisiin sadevarusteisiin ja vettäpitäviin kenkiin. Puukko ja muoviset ruokailuvälineet suljettavassa kangaspussissa kuuluvat päiväretkienkin varustelistaan. Puukko kannattaa mitoittaa käyttäjän käden mukaan. Varusteet opetellaan huolehtimaan ja kantamaan alusta pitäen itse. Näin ollen sudenpentuiässä ensimmäisenä syksynä riittää päiväreppu, johon mahtuu edellä mainitut varusteet varasukkien ja hanskojen lisäksi. Myöhemmin tarvitaan rinkka tai vastaava kantolaite, johon mahtuu leirille tarvittavat varusteet. Sopivan kokoisen rinkan hankintaan kannattaa kysyä neuvoa.

Yöretkillä tarvitaan makuupussi ja -alusta. Syys- ja talvikeleillä sudenpentuikäiset yöpyvät sisällä tai lämmitetyssä teltassa, joten siellä pärjää mainiosti kolmen vuodenajan.

Ensimmäiselle retkelle voi kysellä varusteita lainaan lippukunnalta. Kaikkea ei kannata hankkia heti. Partiovarusteita myydään myös Facebookissa partiokirpputorilla. Pieneksi käyneitä vaatteita ja varusteita mainostetaan joskus myös lippukunnan ilmoitustauluilla.