Lippukunta

Minä pir pir pir, minä tee tee tee,
minä pir, minä tee, minä ää ää ää,
Minä Pohjolan PIRTEÄ!

Kuva: Oskari Pajunpää

Pohjolan Pirteät eli tuttavallisemmin PoPi on oululainen yhteislippukunta, jonka muodostaa reilu sata aktiivijäsentä ympäri Oulua.

Alkujaan tyttölippukuntana perustettu lippukuntamme, silloinen Nokelan Tytöt, on perustettu vuonna 1957. ”Pohjolan Pirteät” -nimeen taas päädyttiin vuonna 1977 lippukunnan muututtua sekalippukunnaksi.

Nykyään laulavaksi ja leikkiväksi lippukunnaksikin tituleerattu Pirteiden joukko on kerännyt jäsenistönsä muun muassa Karjasillan, Kaukovainion, Höyhtyän, Nokelan, Lintulan, Mäntylän, Hiirosen ja Kaakkurin alueilta. Lippukunnan taustayhteisönä toimii Karjasillan seurakunta, joka tukee toimintaamme muun muassa tarjoamalla tilat Karjasillalla koloiksi ja varastoiksi. Lisäksi käytämme kolona Lämsänjärven leirikeskuksessa.

Lippukuntamme toiminnassa korostuu vahvasti yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki. Meillä kaikki ekaluokkalaisista sudenpennuista aikuisiin johtajiin toimivat yhdessä koko lippukunnan yhteisissä tapahtumissa. Nämä tapahtumat ryhmien viikoittaisten kokoontumisten kanssa muodostavat lippukunnan toiminnan pohjan.

Lippukuntamme omia erikoisuuksia perinteisten leirien ja retkien lisäksi ovat muun muassa leikkimielinen kaupunkikisailu Rumputusrankkuri sekä vuosittainen Yrjönpäivän kakkukisa. Lisäksi lippukuntamme osallistuu aktiivisesti esimerkiksi piirin tai keskusjärjestön järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin.

Lippukuntamme taustayhteisönä toimii Karjasillan seurakunta. Toimimme seurakunnan tiloissa ja autamme heitä sovitusti tarpeen mukaan. Toiminnassa jokaisella nuorella ja aikuisella on uskonvapaus ja oikeus. Tuemme jokaista kasvamaan katsomuksessaan.

Mutta mitä se partio on?