Vilinää ja vilskettä Taitopäivillä

  Eräänä toukokuun viikonloppuna Oulun keskusta vilisi huivikaulaisia, sillä Myllytullin koululla järjestettiin Tarpojien Taitopäivät. Sata tarpojaikäistä partiolaista luotseineen kokoontui viettämään kaupunkileiriä. Taitopäivät olivat Popin vastuulla, ja tekijätiimiä veti Mikko Lämsä. 

  kuva: Tuomas Jokinen

  Taitopäivien aikana tarpojat pääsivät tutustumaan vaikuttamiseen monenlaisten aktiviteettien välityksellä. Lauantaina tarpojat saivat tehtäväkseen bongata vaikuttamisteemaisesta paneelista osallistujien huonoa käytöstä. Iltapäivällä osallistujat taas pääsivät kisailemaan toisiaan vastaan monenlaisten haasteiden parissa seppo.io -radalla ja seikkailemaan kaupunginteatterin syövereissä kaupunkiohjelmassa. Keskustassa päästiin myös kokeilemaan, kuinka arvokkaaseen esineeseen kynä on mahdollista vaihtaa. 

  kuva: Tuomas Jokinen

  Lauantai-iltana tarpojien kisailu jatkui leikkimielisten leiriolympialaisten merkeissä. Vartiot pääsivät mittelemään toisiaan vastaan muun muassa partiotietämyksessä ja sokeripalan etsimisessä jauhokasasta. Osa myös uskaltautui kisailun lomassa laulamaan karaokea! 

  kuva: Tuomas Jokinen

  Sunnuntaina tarpojat kerääntyivät vielä viimeiseen ohjelmaosioon ja pääsivät sukeltamaan klikkiotsikoiden pariin. Sunnuntaina myös jaettiin edellisen päivän kisoista palkintoja, ja moni vartio saikin suunsa makeaksi.  

  kuva: Tuomas Jokinen

  Viikonlopun aikana päästiin myös kuuntelemaan monia kiinnostavia puheenvuoroja, kun muun muassa Suomen partiolaisten puheenjohtaja Henri Backman päästettiin lavalle. 

  Lopulta tapahtuma päätettiin perinteiseen sisaruspiiriin ja väsyneet osallistujat päästettiin kotimatkalle. Kiitos kaikille osallistujille ja tekijöille! 

  Teksti: Malla Keinänen